Houtrotreparaties

Houtrot, een veel voorkomend probleem.

Het houtwerk vervangen ligt voor de hand, maar is meestal een ingrijpende kostbare zaak. Wij bieden een alternatief voor vervanging door epoxyreparatie of deelvervanging. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk. Omdat we alleen het aangetaste houtwerk verwijderen zal het nog gezonde hout behouden blijven. 

Hoe ontstaat houtrot?
Houtrot ontstaat wanneer hout gedurende een lange periode een te hoog vochtgehalte heeft. Hierdoor ontwikkelen zich schimmels die het hout aantasten. Het komt veel voor bij liggende delen en verbindingen van kozijnen door o.a. openstaande
verbindingen en niet goed afgedichte beglazingskit. Het vocht kan niet weg en na verloop tijd treedt er houtrot op. Als houtrot wordt geconstateerd en op tijd wordt behandeldkan in veel gevallen worden volstaan met reparatie of deelvervanging. Hierdoor is geheel vervangen van kozijnen, ramen en deuren niet nodig.

Wij hebben een team van gecertificeerde houtrotspecialisten. Zij hebben een ruime ervaring in het opspren, herkennen en herstellen van houtrotschade.

Ons bedrijf staat voor effectief en duurzaam houtherstel in alle jaargetijden. 

Behandeling houtrotreparatie:

» controleren houtvochtgehalte, niet boven 18%
» verflagen rondom reparatie verwijderen
» aangetast hout volledig verwijderen dmv frezen, uithakken en zagen
» houtvezels geheel verwijderen, kaal hout schuren
» de ondergrond impregneren met 2 komponenten houtprimer
» aanbranden en repareren dmv epoxyreparatie, bij grotere reparaties, lamineren of deelvervanging, het nieuwe hout volledig impregneren en de delen verlijmen met epoxy
» na droging machinaal vlakschuren en stofvrij maken
» de gerepareerde delen gronden

Producten:
» Repair care
» Polyfilla
» Sikkens compnex
» Sigma flexidur

Wij gebruiken uitsluitend de beste materialen.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of het aanvragen van een offerte.